Rabbit wedstrijden voor de beginnende golfer met baanpermissie

Voor wie zijn deze bedoeld?
De rabbit wedstrijden zijn voor alle leden met een baanpermissie. Voor golfers die mee kunnen doen aan de 18 holes wedstrijden zijn de rabbitwedstrijden zeker niet bedoeld.
Dus beginnende golfers doe vooral mee aan deze wedstrijden. Ze worden speciaal georganiseerd voor u. U wordt ingedeeld bij twee medespelers en per groepje loopt er een begeleider mee. De begeleider heeft zijn GVB en helpt u door de baan en met de regels. De wedstrijden worden gespeeld over 9 holes en u houdt de score bij van een van uw medespelers en van uzelf. Na afloop vult vult u met uw groepje de scorekaart in zodat u ook vertrouwd raakt met de Stableford telling.

Per hole krijgt de rabbitspeler 2 extra slagen. Die slagen zijn gebaseerd op de maximale handicap van 45, wat op onze baan 2 extra slagen per hole betekent. Er is nog een belangrijk aspect aan de Stableford telling, namelijk; om de snelheid op de baan er een beertje in te houden, is er afgesproken dat, wanneer je geen Stableford punten meer kunt halen, iemand zijn bal oppakt en doorgaat naar de volgende hole. Let wel dit geldt alleen voor wedstrijden waarbij de uitslag uitsluitend wordt bepaald op basis van het aantal behaalde Stableford punten.
De wedstrijden zijn erg gezellig en u steekt er ook nog wat van op. De begeleiders kunnen u vaak handige tips voor het golfspel geven. De begeleider speelt zelf niet mee. Als u geen punten meer kunt maken en uw bal ligt nog ‘door de baan’ dan wordt de bal opgepakt en op de green neergelegd zodat u wel weer ervaring krijgt met het uitholen.    MARGE